GEGEVENS & FEITEN

Nieuwe biofarmaceutische fabriek

Project: Biogen biobiofarmaceutische fabriek in Luterbach bij Solothurn, Zwitserland

Opdrachtgever: Biogen International GmbH, Zug

Bouwonderneming: Marti Bauunternehmung AG, Bazel

MEVA systemen: Wandbekisting Mammut 350, Veiligheidssysteem SecuritBasic

Planning en begeleiding: MEVA Schalungs- Systeme AG, Seon, Zwitserland

 
 
1
2
 

Project

Op het terrein van de voormalige papierfabriek Attisholz in Luterbach bij Solothurn in Zwitserland wordt een nieuwe biofarmaceutische fabriek gebouwd voor het Amerikaanse biotechconcern Biogen

Mammut 350: 8,50 m hoog, meervoudig verhoogd, veiligheid met SecuritBasic

Op het terrein van de voormalige papierfabriek Attisholz in Luterbach bij Solothurn in Zwitserland wordt een nieuwe biofarmaceutische fabriek gebouwd voor het Amerikaanse biotechconcern Biogen. Dit bedrijf dat in 1978 in Genève werd opgericht, heeft zich gespecialiseerd in neurologische aandoeningen en is marktleider voor het behandelen van multiple sclerose. De nieuwe fabriek zal modulair worden opgebouwd. Als dat nodig is, kan ze snel worden uitgebreid. In een eerste fase zullen er twee nieuwe productieblokken worden gebouwd, elk 28 m hoog en 60 m lang.

De wandbekisting Mammut 350 is met zijn 3,50 m hoge grootformaatpaneel en een bekistingsoppervlak van 8,75 m² de ultieme bekisting voor industrie en constructiebouw. Ze is speciaal bedoeld voor zeer hoge en snelle stortfases. Grote stortfases, zoals in dit geval tot een hoogte van 8,50 m, zijn een peulenschil voor deze bekisting.

Betondruk 100 kN/m² 

Met een mogelijke betondrukopname van 100 kN/m² in het gehele systeem maakt de Mammut 350 elke stortsnelheid mogelijk tot een hoogte van 4 m, ongeacht het weer, de temperatuur of de betonsamenstelling.

Dit geldt ook voor zelfverdichtend beton en betonsoorten met een vloeiend vermogen, een pluspunt bij het veelvuldige gebruik van de Mammut 350 bij zeer hoge, snelle en complexe stortfases in de constructiebouw.

Complete veiligheidstechnische uitrusting met SecuritBasic
Platform met toegangsluik en ladder die bestegen wordt met de rug naar de bekisting toe, rugbescherming en front- en zijreling zijn ingebouwd bij het veiligheidssysteem SecuritBasic. Compensatue- en binnenhoekplatforms vereenvoudigen het gebruik aan alle wandgeometrieën. Voor comfortabel en veilig werken op hoog niveau zorgt de platformbreedte van 75 cm. 


Eenvoudige montage met bevestiging aan multifunctioneel profiel 

SecuritBasic wordt eenvoudig en veilig op de grond aan de wandbekisting gemonteerd en samen met de wandbekisting als complete eenheid met de kraan rechtop gezet en verplaatst. Dat zorgt voor aanzienlijek besparingen bij de montageduur en de hoeveelheid montagewerk. Voor het verplaatsen is slechts een standaard kraanhaak nodig. Ook delen worden met de loopconsole aan het multifunctionele profiel aangebracht. Geen richtconsole steekt door de ondergrond, er zijn geen struikelblokken want de richtconsoles worden op de rug van de loopconsole bevestigd.

 
 • MEVA Vakkennis & Referenties

  MEVA Vakkennis & Referenties

  Referenties over projecten in de utiliteits- en woningbouw, de hoogbouw, de constructiebouw und constructiebouw

 • Voor hoogvliegers met diepgang

  Voor hoogvliegers met diepgang

  Bij het oude waterleidingbedrijf aan de groene stadsrand van Berlijn wordt een overdekt Skydiving Center gebouwd. Hier kunnen vliegenthousiastelingen zich laten dragen door een kunstmatig gegenereerde luchtstroom en zo in de lucht blijven zweven.

 • 4 weken sneller dan de planning

  4 weken sneller dan de planning

  Aan de binnenkant van de vloertafel was 5 cm niet bedekt met bekistingsplaat – op die manier lukte het zonder al te veel moeite om de overgang te maken naar de MevaFlex vloerbekisting binnenin de toren.

 • Het grootste beton instituut ter wereld op visite

  Het grootste beton instituut ter wereld op visite

  De nieuwbouw van een supermarkt en wooncomplex: referentiebouwplaats voor het American Concrete Institute

Bekistinsplaat Volkunststofplaat alkus
MEVA Raamprofiel
... meer dan alleen bekisting
 •  Kies een taal

  Kies uw werelddeel en land Kies een taal (optioneel).

 •  Contact
 •  Zoek

  Zoek op onze site.

 •  Newsletter

  Ontvang elke maand onze newsletter.