GEGEVENS & FEITEN

Enkelzijdige bekisting op het Skydiving Center Berlijn

Project: Trainingsaccomodatie voor vrije val

Opdrachtgever: Indoor Skydiving Berlin GmbH, Gladbeck

Bouwonderneming: CONEX Baugesellschaft, Berlijn

MEVA systemen: Wandbekisting StarTec, MEP-raamwerktorens, Vloerbekisting MevaFlex, Steunbok STB 450, Zwaarlaststeunen Triplex

Planning en begeleiding: MEVA Schalungs-Systeme, vestiging Berlijn


 
 
1
2
3
4
5
6
 

Project

Voor hoogvliegers met diepgang

Bij het oude waterleidingbedrijf aan de groene stadsrand van Berlijn wordt een overdekt Skydiving Center gebouwd. Hier kunnen vliegenthousiastelingen zich laten dragen door een kunstmatig gegenereerde luchtstroom en zo in de lucht blijven weven. Voor een veilige werking heeft een vrijeval-installatie een speciale behuizing voor de turbine nodig en een speciaal ntworpen toren voor de luchtstroom.

15 m diepgang met meebewegende steunbokken en versterkingsstijlen

De toren voor de luchtstroom is 15 m diep. Nadat de boorpalenwanden waren ingebracht en de bouwput was gegraven, werd de bodemplaat gestort en vervolgens in 3 stortfases van elk 5 m voor de 3 lager gelegen verdiepingen de wanden van waterondoorlatend beton. Vanwege de enkelzijdige afschoring en de hoge druk op de boorpalenwanden werd in dit geval de steunbok STB 450 met speciale versterkingsstijlen gebruikt.

Wanden volkomen recht in SB2 

De wanden worden uitgevoerd in zichtbeton SB2 en moeten volkomen recht zijn zodat er geen luchtwervelingen kunnen ontstaan. Op een lengte van 5 m is een afwijking van slechts 10 mm toegestaan.

Tobias Stiller

„Met de alkus-plaat en de stevige panelen is SB2 en de vereiste tolerantie geen probleem“, aldus uitvoerder Tobias Stiller als hij praat over de strenge eisen.

 
 
Bekistinsplaat Volkunststofplaat alkus
MEVA Raamprofiel
... meer dan alleen bekisting
  •  Kies een taal

    Kies uw werelddeel en land Kies een taal (optioneel).

  •  Contact
  •  Zoek

    Zoek op onze site.

  •  Newsletter

    Ontvang elke maand onze newsletter.