GEGEVENS & FEITEN

Landwinning en infrastructuurbouw in Jumeirah, VAE. Bouw van een steunmuur met muurkap (zichtbeton)

Projekt: Landwinning en infrastructuurbouw in Jumeirah, VAE. Bouw van een steunmuur met muurkap (zichtbeton).

Opdrachtgever: Meraas Holding, Dubai, VAE

Bouwonderneming: Integrated Construction Company LLC.

MEVA systemen: Wandbekisting Mammut 350, Speciale bekisting

Planning en begeleiding: MEVA KHK Formwork Systems, Dubai, VAE

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
 

Projekt

La Mer, Jumeirah: topresultaat bij steunmuur

Het La Mer-project is één van de vele ambitieuze infrastructuurplannen waarmee de Verenigde Arabische Emiraten hun imago van moderne en vooruitstrevende vestigingsplaats willen onderbouwen. Bij dit project wordt bijna 950.000 m² land van de Arabische Oceaan gewonnen om er hotels, woonhuizen, winkelcentra en vrijetijdscentra op te bouwen. Deze landwinning zal bestaan uit schiereilanden met stranden en een noordelijk en een zuidelijk eiland.

Voor de bouw van een lange steunmuur op een stuk strand van dit landwinningsproject met een opgeschoven muurkap en een schuin aflopende binnenkant moest een flexibele en uitvoerbare bekistingsoplossing worden ontwikkeld. De bouwonderneming Integrated Construction Company nam contact op met MEVA KHK Formwork Systems in Dubai. Deze bouwonderneming wordt met zijn ervaren ingenieursteam beschoud als een toonaan gevende aanbieder van technische oplossingen en beschikt over een omvangrijke verhuurservice voor MEVA bekisting.

De basis werd gevormd door de wandbekisting Mammut 350. De panelen werden voor de rechte sokkel van de steunwand verticaal staand geplaatst en voor de schuin aflopende muurkap dienovereenkomstig schuin aflopend en daarna verankerd. De kromming van de lange steunwand werd verkregen door wigvormige aanpassingen tussen de panelen. Het stortresultaat was ook overtuigend door de gelijkmatige kwaliteit van het betonoppervlak dankzij de vol kunststof bekistingsplaat alkus.

Contact

MEVA Contact

Overzicht referenties

MEVA Overzicht referenties

Diensten
MEVA wegwijzer

 • MEVA Guide to Services (2.13 MB)

  Make use of our experience and expertise when working with concrete and formwork. We shall accompany you from A to Z and beyond successful completion.

 
 • MEVA Vakkennis & Referenties

  MEVA Vakkennis & Referenties

  Referenties over projecten in de utiliteits- en woningbouw, de hoogbouw, de constructiebouw und constructiebouw

 • Hoog boven Manchester

  Hoog boven Manchester

  Uiterlijk in 2020 vier appartementsgebouwen tot wel 202 m hoog: het cityproject ‘Deansgate Square’. Aan het werk voor in totaal 194 verdiepingen: het automatische klimsysteem MAC

 • Wiener Neustadt

  Wiener Neustadt

  Op- en afritten, wanden en vloeren in zichtbeton, veel balken, hoekige en ovale kolommen van zichtbeton, afgeronde buitenhoeken en afgeschuinde binnenhoeken.

 • Megaproject noordelijke rondweg

  Megaproject noordelijke rondweg

  De streek rond Zürich vormt een kruispunt van snelwegen uit alle richtingen. Deze dichtbevolkte regio heeft elke ochtend en avond niet alleen te maken met dicht transito- en doorgaand verkeer, maar ook met pendelverkeer.

Bekistinsplaat Volkunststofplaat alkus
MEVA Raamprofiel
... meer dan alleen bekisting
 •  Kies een taal

  Kies uw werelddeel en land Kies een taal (optioneel).

 •  Contact
 •  Zoek

  Zoek op onze site.

 •  Newsletter

  Ontvang elke maand onze newsletter.